admin on Ιούλιος 3, 2019

Η ομιλία μου στο Πολύκαστρο Κιλκίς

Ονομάζομαι Νίκος Σαχπεκίδης και είμαι καρδιοχειρουργός.

Στα 46 μου, είναι η πρώτη φορά που εισέρχομαι στον πολιτικό στίβο, καθώς αυτή ήταν μια απόφαση που χρειάστηκε πολύ σκέψη και προβληματισμό για να καταλήξω.

Διαδικασία απαραίτητη για να ληφθεί στα σοβαρά μια τόσο σοβαρή, (τουλάχιστον για μένα) απόφαση.

Έτσι λοιπόν, όταν το 2014 άφησα πίσω μου μια λαμπρή ιατρική καριέρα στην Αμερική και αποφάσισα να επιστρέψω -από αγάπη και μόνο- για την πατρίδα και τον τόπο μου, το Κιλκίς, αψηφώντας την «κρίση», τα διεθνή δελτία ειδήσεων που είχαν πρώτο θέμα κάθε ημέρα την χώρα μου, τις Κασσάνδρες που προμήνυαν ολοκληρωτική καταστροφή,

 

Με την ίδια περίσκεψη και αποφασιστικότητα που πήρα εκείνην την απόφαση, με τον ίδιο τρόπο λήφθηκε και αυτή, να συμμετέχω στον πολιτικό βίο της χώρας.

 

Γιατί πιστεύω ακράδαντα πως μας αξίζει κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που ζούμε, και γιατί πιστεύω επίσης ακράδαντα πως μπορεί αυτό το καλύτερο να επιτευχθεί, και μάλιστα άμεσα.

 

Η εμπειρία μου από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες (γεννήθηκα στην Σουηδία από γονείς μετανάστες) και την Αμερική, μου έδειξε ξεκάθαρα πως τα πράγματα μπορούν όντως να είναι αλλιώς:

 

Με καλύτερη παιδεία, καλύτερη Υγεία, απείρως λιγότερη γραφειοκρατία, καλύτερες κρατικές δομές σε όλα τα επίπεδα, εξυπηρέτηση του πολίτη με εντελώς άλλους τρόπους και ταχύτητα.

Η εμπειρία μου από το εξωτερικό, μου έδειξε επίσης πως τα πράγματά μπορούν να γίνονται έντιμα, καθαρά:

Χωρίς «εξυπηρετήσεις» συναλλαγές και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, χωρίς «χάρες» και ξεπληρώματα.

Με τον νόμο να υπερέχει πάντων, και μια δημοκρατία όπου ακούγονται όλοι με σεβασμό, αλλά όπου υπάρχουν και κανόνες.

Με υποσχέσεις που όταν δίνονται, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟΣ: πρέπει να γίνουν. Όποιος δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε, το παραδέχεται δημόσια και ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ.

  • Είμαι λοιπόν υποψήφιος βουλευτής, για την Ελλάδα του αύριο, της ανάπτυξης, της φορολόγησης που να μπορεί να πληρωθεί και δεν τίθεται εκδικητικά κατά της μεσαίας τάξης.
  • Για ένα υπερσύγχρονο, μικρό κράτος όπου θα βρίσκεται πραγματικά στην υπηρεσία του πολίτη, και όχι ο πολίτης στην υπηρεσία του κράτους.

 

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΙΛΚΙΣ  της ανάπτυξης, όπου ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας θα ΑΝΘΕΙ: η αγορά, το εμπόριο, ο πολιτισμός, η παιδεία και οι τέχνες θα γνωρίσουν πρωτοφανή εξέλιξη, με την πλήρη, γρήγορη απορρόφηση των Ευρωπαϊκών Κονδυλίων,

Τα κίνητρα στους νέους αγρότες, κτηνοτρόφους, επιχειρήσεις και επιστήμονες να είναι τόσο ισχυρά και να παράγουν τέτοιο αίσθημα ασφάλειας για το πρώτο ξεκίνημα, που οι ξενιτεμένοι μας τα χρόνια της κρίσης,

ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ, πίσω στα χωριά και την πόλη του Κιλκίς, και να φτιάξουμε μαζί, τον καλύτερο νομό της χώρας.

 

Να επιστρέψουν. Όπως επέστρεψα και ο ίδιος.

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Scroll Up